sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Punajuurinen kasvispaistos


Tämä kasvispaistos on sekä hyvänmakuinen sekä täyttävä lounas raikkaan salaatin ja leivän kera. Paitoksen valmistelu tulee aloittaa jo päivää aikaisemmin laittamalla limapavut likoon yön yli. Aamulla pavut huuhdellaan, jonka jälkeen niitä keitetään noin tunnin verran. Limapavut sisältää paljon proteiinia sekä magneesiumia, ja jonkun verran B-vitamiinia.

Ainekset:

3 dl keitettyjä limapapuja (butterbeans)
100 g perunoita
100 g punakuurta
1/2 pellavarouhetta (minä käytin rikottuja pellavansiemeniä)
1/2 - 1 dl soija- tai tavallista kermaa
2 rkl. jauhoja
1 rkl. salviaa tai / ja muita kuivattuja yrttejä
1 pieni kuutioitu sipuli

Valmistusohje:
  • Muussaa keitetyt limapavut haarukalla
  • Raasta perunat ja punajuuri
  • Sekoita kaikki ainekset ja lisää suolaa ja pippuria. Lisää jauhoja tai kermaa, jotta koostumus passaa (ei liian löysä)
  • Laita taikina vuokaan ja paista noin 35 min. 200 asteessa
Helppo, maukas ja sydänystävällinen paistos (jos käyttää soija- tai vähärasvaista kermaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)