torstai 6. tammikuuta 2011

Punakaalin ja jouluperunoiden ohje


Sitä punakaalisalaattia kun ei varmaan Suomesta saa, laitan tähän ohjeen kuinka sen voi itse valmistaa. Ja makeiden jouluperunoiden valmistamisen myös.


Punakaalisalaatti

Ainekset (3 hlöä)

500 gr. punakaalia
1 dl etikkaa
1 dl makeaa punaviinimarjamehua
0,5 dl sokeria
0,5 tl. merisuolaa

Poista punakaalin uloimmat lehdet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

Laita kattilaan etikka ja suikaloitu punakaali, ja kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä n. 1 tunti.

Lisää punaherukka mehu, sokeri ja suola kattilaan ja sekoita hyvin. Anna punakaalin kiehua miedolla lämmollä vielä 20 minuuttia.

Tarjoa kotitekoinen punakaalia esimerkiksi. ankan tai paistetun porsaan kera. Hyvää sekä lämpimänä että kulmänä.

Vinkkejä:
Punakaali säilyy pitkän aikaa kun sen säilöö lasipurkkiin. Lisää vain 0,5 rkl. Atamonia yhtä keitettyä punakaalikiloa kohti.

Tanskalaiset makeat jouluperunat


Ainekset:
I kg perunoita (semmoiset pitkulaiset ja kapeat perunat sopii hyvin)
100 gr tavallista sokeria
50 gr voita
Keitä perunat, kuori ja anna jäähtyä.

Sulata sokerin ruskeaksi pannulla - kun se on kuohuva ja vaaleanruskea, lisää voita tai margariinia. Kun molemmat kuplivat, laita perunat pannulle.

Pannua on ravistettava / hämmennettävä usein, käytä siis suurta paistinpannua. Ruskista perunat miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kiiltäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)